Marko Aaltonen

Marko Aaltonen


Olen valmistunut fysioterapeutiksi v. 1997 Helsingistä. Kiinnostus työskentelyyn vaikeavammaisten kanssa heräsi jo opiskeluaikana, jolloin sain työskennellä koulun loma-aikoina Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksessa. Samoihin aikoihin aloitin myös pyörätuolirugbyjoukkueen valmentajana. Valmennushommissa toimin noin kymmenen vuotta sekä seura- että maajoukkuetasolla.


Tänä päivänä minulle on kertynyt noin 20 vuoden työkokemus erilaisten erityisryhmien kuntoutuksesta, esim. kehitys- ja cp-vammaiset, selkäydinvammaiset, erilaiset lihastaudit, aivoperäiset traumat yms. Työurani aikana olen kouluttautunut lisää, joista merkittävimpänä aikuis-bobath –koulutus v. 2013. Työskentelen sekä lasten, nuorten että aikuisten kanssa. Teen myös allasterapiaa.


Olen opiskellut vaihtoehtoisia kommunikaatiomenetelmiä, mm. kuvat ja tukiviittomat, joita käytän tarvittaessa asiakkaideni kanssa.


Haluan tarjota asiakkailleni laadukasta kuntoutusta asiakaslähtöisellä ja inhimillisellä työotteella. Työskentelen paljon kuntoutujien omissa toimintaympäristöissä, esim. kodeissa, päivä- ja työtoiminnassa sekä asuntoloissa. Koen tärkeäksi, että terapiassa harjoitellut taidot siirtyvät asiakkaan omaan arkeen. Tämän vuoksi myös yhteistyö asiakkaan muun verkoston kanssa on tärkeää.


Toimin Kelan palveluntuottajana Kelan kustantamille terapioille. Minulla on myös sopimus HUS:n järjestämistä terapiapalveluista lapsille ja nuorille sekä Vantaan kaupungin sopimus fysioterapiapalveluista.